Running SeoToaster 3.0.0 on WampServer 3.1.9 x64 on Win 10 x64

asked Jun 4 by BDein (120 points)
Hello,

I've been trying a little bit to get SeoToaster up running, but until now without success.
I started out on WampServer 3.1.4, gave up after a day. Then tried on Bitnami-WampStack 7.1.19 in 2 days and gave up, and stayed there for 8 month.

Now I'm trying again on WampServer (newer version), and as last time, I've managed to get the whole installation running without major problems, just some minor stuff with the ioncube.

It all stops on the /go - meaning, I can see it works on filling up the cache, and 8 folders are there by now.
Chrome keep telling in the status bare: "waiting for localhost...", and the tab bar says: "Welcome to SEOTOASTER 2.0" (PS I installed 3.0 - weird!!!) while the spindle keep turning for ever!

I can't find any SeoToaster logs, where do you "hide" these?

in other words, what next step from here, as it doesn't seem to be able to get itself going?

Best Regards,

Bjarne Dein

1 Answer

answered Jun 4 by seotoaster (14,500 points)
Dear  Bjarne!

We appreciate your interest and SeoToaster platform and will be happy to help you to work out Running SeoToaster 3.0.0

We recommended to check the WampServer logs -  "Waiting for localhost..." message signals of server restrictions.

It would be great if you could provide a bit more detailed description with screenshots so that our specialist could take a closer look and help you to find the answer.
commented Jun 7 by BDein (120 points)
Hi there,

I'd really like to come up with some screendumps, but since the SoaToaster installation went well, there is not much to look at except the localhost (after clicking on soatoaster) is just saying "Waiting for host" (to left corner (in Danish).

There there is a bit of log entries:
[access.log]
::1 - - [06/Jun/2019:22:24:58 +0200] "GET / HTTP/1.1" 200 5702
::1 - - [06/Jun/2019:22:24:59 +0200] "GET /wampthemes/classic/style.css HTTP/1.1" 200 2466
::1 - - [06/Jun/2019:22:24:59 +0200] "GET /index.php?img=pngPlugin HTTP/1.1" 200 548
::1 - - [06/Jun/2019:22:24:59 +0200] "GET /index.php?img=gifLogo HTTP/1.1" 200 4549
::1 - - [06/Jun/2019:22:24:59 +0200] "GET /index.php?img=favicon HTTP/1.1" 200 1429
::1 - - [06/Jun/2019:22:24:59 +0200] "GET /index.php?img=pngFolderGo HTTP/1.1" 200 694
::1 - - [06/Jun/2019:22:24:59 +0200] "GET /index.php?img=pngWrench HTTP/1.1" 200 741
::1 - - [06/Jun/2019:22:31:06 +0200] "GET / HTTP/1.1" 200 5702
::1 - - [06/Jun/2019:22:32:06 +0200] "-" 408 -
::1 - - [06/Jun/2019:22:32:06 +0200] "-" 408 -

[apache_error.log]
[Thu Jun 06 22:31:16.786886 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP Deprecated:  The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\library\\Zend\\Cache\\Backend.php on line 66, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.786886 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP Stack trace:, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.786886 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP   1. {main}() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\index.php:0, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.786886 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP   2. Zend_Application->bootstrap() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\index.php:64, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.787666 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP   3. Bootstrap->bootstrap() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\library\\Zend\\Application.php:355, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.787666 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP   4. Bootstrap->_bootstrap() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\library\\Zend\\Application\\Bootstrap\\BootstrapAbstract.php:598, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.787666 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP   5. Bootstrap->_executeResource() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\library\\Zend\\Application\\Bootstrap\\BootstrapAbstract.php:634, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.787666 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP   6. Bootstrap->_initCache() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\library\\Zend\\Application\\Bootstrap\\BootstrapAbstract.php:681, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.787666 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP   7. Zend_Cache::factory() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\application\\Bootstrap.php:93, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.787666 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP   8. Zend_Cache::_makeBackend() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\library\\Zend\\Cache.php:94, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.787666 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP   9. Zend_Cache_Backend_File->__construct() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\library\\Zend\\Cache.php:153, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.787666 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP  10. Zend_Cache_Backend_File->__construct() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\library\\Zend\\Cache\\Backend\\File.php:127, referer: http://localhost/
[Thu Jun 06 22:31:16.788670 2019] [php7:notice] [pid 6124:tid 1256] [client ::1:54452] PHP  11. each() D:\\wamp64\\apps\\SeoToaster.v3.0.0\\seotoaster_core\\library\\Zend\\Cache\\Backend.php:66, referer: http://localhost/

When clicking on the soatoaster to start it, I can hear my PC working hard for quite a while, but I have absolutely no clue about, what it's doing, and so far soatoaster have been extremely good at hiding it's logs - or I might an idiot to find them:-)

I think I have at least one good question, and that how do you enable debugging, and where do I find it's log files?

If like other screendumps, database extractions and or logs, please tell which.

PS. I single screenshot can be found here on my OneDrive: https://1drv.ms/f/s!Apt11QjGra-CnYYsTxKUtxyKqFZ7Sw

Best Regards,

Bjarne
commented Jun 27 by seotoaster (14,500 points)
You should check the log on your web server, these logs are set in web server configs, not SeoToaster. Also, please, check your php_error.logs
...